TATUn vertaistoimintaa kaiken ikäisille!

TATUn toiminta lähtee osallistujien toiveista ja tarpeista. Tälle vuodelle on tulossa useita TATUn nuorten vapaaehtoisten suunnittelemia vertaistapaamisia. Vertaisviikonloppujen ohjelmat muotoutuvat osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Aina ilmoittautumisen yhteydessä kysytään osallistujien toiveita ja ne pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.

Lue kuvaukset kevään viikonlopuista ja ilmoittaudu mukaan!

Äitien vertaistapaaminen -ilmoittaudu pian!

Vuoden ensimmäinen vertaisviikonloppu on TATUn äitien oma vertaistapaaminen Vuokatissa 22.-24.3.2024. Vertaistapaamisen tarkoituksena on hellittää hetkeksi arjen kiireiden keskellä ja löytää voimavaroja ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Tutustu Vuokatin tarjontaan ja ehdota ilmoittautumisen yhteydessä toiveitasi viikonlopun suhteen. luvassa on ainakin rentoutumista, lempeää liikuntaa luonnossa ja vertaiskeskusteluja.

Kokemusten vaihto ja keskustelut vertaisten kanssa ovat tärkeitä. Mutta kaikista tärkeintä on tietää, että on muitakin samanlaisessa elämäntilanteessa olevia vanhempia.”

TATUn toimintaan osallistuneen äidin kokemus vertaistapaamisesta

Ilmoittautuminen päättyy 21.2.2024, joten nyt kannattaa olla nopea! Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tästä.

Voimaa ja iloa sisaruudesta!

TATUn suosittu jokavuotinen sisarusten vertaisviikonloppu pidetään 26.-28.4.2024 Nuorisokeskus Anjalassa. Luvassa on yhteistä kivaa tekemistä, yhteisöllisyyttä ja keskusteluja aiheen ympärillä. Tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneen tai sairastuneen siskon tai veljen muuttunut tilanne tuo muutoksia perheen arkeen, herättää kysymyksiä ja monenlaisia tunteita.

”Välit sisaruksiini menivät tosi huonoiksi, koska tuntui että sisarukset eivät ymmärtäneet, että väsymykseni johtui sairastumisestani. En jaksanut koko ajan selittää ja puolustautua ja lopulta en enää edes halunnut. Osallistumisemme TATUn sisaruustapaamisiin muutti kaiken. Meidän sisarusten välille löytyi uudestaan kadonnut yhteys, kun ymmärrys sairaudesta ja toistemme erilaisuudesta lisääntyi puolin ja toisin. Nyt voin sanoa että olemme jälleen parhaat ystävykset.”

TATUn sisarusviikonloppuun osallistunut nuori

Perheet yhdessä luontoon

Perheille on tulossa uusi, ihana luontoteemainen perheviikonloppu Nuuksion kauniissa maisemissa 9-11.5.2024. Viikonloppu on tarkoitettu perheille, jossa on tapaturman tai potilasvahingon kautta vammautunut tai sairastunut lapsi. Liikumme luonnossa ja rauhoitumme tulilla. Myös vanhemmille järjestyy omaa aikaa vertaisten seurassa, jolloin lapsille on omaa, hauskaa ohjelmaa.

Oma aktiivisuus lisääntyy. Vamma ei näyttäydy enää niin yksinäiseltä tai ainoastaan omaa perhettä kohdanneelta. Oma tilanne selkiytyy kun lähtee tapaamaan TATUlaisia eri kursseille.

Vanhemman kokemus perheen osallistumisesta TATUn vertaistoimintaan

Uusi vertaistapaaminen: TATUn nuorten kaveritapaaminen

Ihan uudenlainen vertaisviikonloppu on TATUn nuorten vapaaehtoisten ideoima TATUn nuorten kaveritapaaminen 14.-15.6.2024 Tampereen Särkänniemessä. Se on tarkoitettu yläkouluikäiselle nuorelle yhdessä kaverin kanssa. Uusi elämäntilanne aiheuttaa usein muutoksia kaverisuhteisiin. Yön yli kestävä tapaaminen mahdollistaa mukavaa yhdessä oloa kaverin kanssa sekä tietoa ja vertaistukea kaikille, hauskaa Särkänniemi-päivää unohtamatta! 

”Hyvät ystävät on kullan arvoisia. On tärkeää, että ympärillä on kavereita, jotka hyväksyvät sut sellaisena kuin olet. Silloin on helpompi hyväksyä myös itsensä. Kaverit ei aina ymmärrä, miks mä olen vähän erilainen kuin ennen.”

TATUn toimintaan osallistunut nuori kertoi, miksi myös kavereiden on tärkeää tietää elämästä vammautumisen tai sairastumisen jälkeen

Nuorten ja vanhempien keskinäistä ymmärrystä lisäämässä

Yhteistä ymmärrystä lisäämässä -vertaistapaaminen on TATUn vapaaehtoisten nuorten ja vanhempien yhdessä suunnittelema kahden viikonlopun kokonaisuus keväällä 17.-19.5.2024 ja loppukesällä 23.-25.8.2024 Nuorisokeskus Piispalassa. Viikonlopuissa pääsee lisäämään keskinäistä ymmärrystä ja viettämään rentouttavaa aikaa vertaisten parissa. Tarkoitus on tukea sekä itsenäistyvää nuorta että vanhempaa yhteisen, oman perheen näköisen sävelen löytämisessä. Tämä kahden viikonlopun kokonaisuus on TATUn vapaaehtoisten ideoima. Yhteistä ymmärrystä lisäämässä -tapaamisissa vaihdetaan kokemuksia vertaisten kanssa ja saadaan tietoa ja vinkkejä vuorovaikutukseen arjessa. Jatkotapaaminen tekee näkyväksi sen, mitä yhteisellä polulla tapahtuu.

”Olemme saaneet hyvin laajalti apua, tukea, vertaisia elämään TATUn kanssa ja kautta. Ennen TATUa olimme hiukan lamaantuneita. TATUn kautta saimme selvyyttä mihin suuntaan lähteä ja jokainen perheemme jäsen on tästä samaa mieltä.”

TATUn toimintaan nuoren kanssa osallistuneet vanhemmat

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja