Vapaaehtoistoiminta

TATUssa vapaaehtoistyötä voi tehdä vertaistukijana, kehittäjänä ja hallituksen jäsenenä. Vapaaehtoisilla on oikeus ohjaukseen ja tukeen TATUn työntekijöiltä. Järjestämme myös koulutuksia vapaaehtoisillemme. Lisäksi vuosittain järjestetään vapaaehtoisten oma tapaaminen, jossa virkistäydytään ja tavataan toisia, saadaan siis vertaistukea itsekin samalla!

Vertaistukijana

Vertaistukijana voi toimia henkilö, jolla on omakohtainen kokemus tapaturmasta tai potilasvahingosta perheessä. Tärkeää vertaistukijaksi ryhtyessä on miettiä omia voimavaroja ja elämäntilannetta. Miksi juuri minä haluaisin toimia vertaisena? Vertaistukijana toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta palkkaa.

Vertaisena et tarvitse hoitoalan koulutusta vaan kokemuksesi on tärkein. Sinulla on halu kuunnella toista ja voit antaa vinkkejä, kuinka itse olet ratkaissut arjessa eteen tulleita asioita. Vertaisuus antaa myös toivoa siitä, että vaikeasta elämäntilanteesta voi selviytyä. TATU kouluttaa vertaistukihenkilöitä ja vertaisryhmänohjaajia vuosittain.

Kehittäjänä

TATU ry on olemassa kohderyhmäänsä varten ja siksi on tärkeää, että toiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa ovat mukana lapset, nuoret ja läheiset. TATUssa toimii vapaaehtoisten nuorten someryhmä ja kehittijäryhmä. Järjestämme vapaaehtoisille kehittäjillä omia tapaamisia kaksi kertaa vuodessa sekä jaamme ideoita ja kokemuksia WhatApp-ryhmissä viikottain.

TATUn vapaaehtoisten koulutukset ja tapaamiset

Vertaistukihenkilökoulutus 27.-29.8.2021, Etelä-Suomi

Koulutuksessa saat työkaluja vertaistukihenkilönä toimimiseen kahdenkesken, vertaistapaamisissa niin kasvokkain kuin verkossa. Kysy lisätietoja marjo.juuti-tavi (at) tatury.fi tai 044 711 7107.

Kehittäjien viikonloppu 8.-10.10.2021

Lisätietoa tapaamisesta myöhemmin.

Vapaaehtoisten virkistysviikonloppu 19.-21.11.2021

Lisätietoa tapaamisesta myöhemmin.