TATUssa vapaaehtoistyötä voi tehdä vertaistukijana, kokemustoimijana, kehittäjänä ja hallituksen jäsenenä. Vapaaehtoisilla on oikeus ohjaukseen ja tukeen TATUn työntekijöiltä. Järjestämme myös koulutuksia vapaaehtoisillemme. Lisäksi vuosittain järjestetään vapaaehtoisten oma tapaaminen, jossa virkistäydytään ja tavataan toisia, saadaan siis vertaistukea itsekin samalla! Sivua alaspäin selaamalla löydät tulevat vapaaehtoiskoulutukset ja -tapaamiset.
Vertaistukijana
Vertaistukijana voi toimia henkilö, jolla on omakohtainen kokemus tapaturmasta tai potilasvahingosta perheessä. Tärkeää vertaistukijaksi ryhtyessä on miettiä omia voimavaroja ja elämäntilannetta. Miksi juuri minä haluaisin toimia vertaisena? Vertaistukijana toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta palkkaa.
Vertaisena et tarvitse hoitoalan koulutusta vaan kokemuksesi on tärkein. Sinulla on halu kuunnella toista ja voit antaa vinkkejä, kuinka itse olet ratkaissut arjessa eteen tulleita asioita. Vertaisuus antaa myös toivoa siitä, että vaikeasta elämäntilanteesta voi selviytyä. TATU kouluttaa vertaistukihenkilöitä ja vertaisryhmänohjaajia vuosittain.
Kehittäjänä
TATU ry on olemassa kohderyhmäänsä varten ja siksi on tärkeää, että toiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa ovat mukana lapset, nuoret ja läheiset. TATUssa toimii vapaaehtoisten nuorten someryhmä ja Nuoret kehittäjät -kehittäjäryhmä.
Nuoret kehittäjät on TATUn kehittäjäryhmä, joka koostuu TATUn toiminnassa mukana olleista nuorista ja nuorista aikuisista. Nuoret kehittäjät kokoontuu kaksi kertaa vuodessa suunnittelemaan ja kehittämään TATUn toimintaa. Ryhmältä kysytään pitkin vuotta mielipiteitä ja ajatuksia yhteisen WhatsApp-ryhmän kautta.
Nuoret kehittäjät ovat olleet luomassa TATUn toiminnan arvoja, strategiaa, tekemässä Tartu tulevaisuuteen -sivustoa, luomassa vaikuttamiskampanjoita, ideoimassa TATUn logoa, kotisivua ja viestintää yleensä. Uusia kehittämisen aiheita tulee jatkuvasti ja tartumme yhdessä kehittäjänuorten kanssa ajankohtaisiin aiheisiin ja viemme niitä yhdessä eteenpäin. Nuorten kehittäjien tapaamisiin voit osallistua omien voimavarojen ja aikataulujen mukaisesti.
Nuorten kehittäjien porukkaan etsitään uusia nuoria. Jos siis olet kiinnostunut kehittämään TATUn toimintaa ja viestintää sekä osallistumaan vaikuttamiskampanjoihin, laita viestiä Marjolle marjo.juuti-tavi@tatury.fi tai 044 711 7107.
Osa kehittäjistä halusi perustaa oman Instagram- tilinsä @taturynuoret, jossa he jakavat omaa arkeaan iloineen ja haasteineen. Tilin tarkoitus on olla vertaistuellinen muille nuorille ja nuorille aikuisille. Käy tutustumassa ja ota tili seurantaan.
TATUn vapaaehtoisten koulutukset ja tapaamiset
Tuu mukaan TATUn nuorten instatiimiin!
Hei, sinä TATUn toimintaan osallistunut nuori/nuori aikuinen! Tuu mukaan TATUn nuorten instatiimiin!
@taturynuoret Instagram-tilin suunnittelukerta pidetään 4.10. klo 17.00-18.00, jolloin sun on helppo hypätä porukkaan mukaan!
TATUn nuorten omaa ig-tiliä pyörittää tällä hetkellä neljä tyyppiä: Johanna, Jenna, Anni ja Julia. Tule mukaan päivittämään omaa arkeasi ja kokemuksiasi elämästä esim. narkolepsian, aivovamman tai selkäydinvamman kanssa.
Sun ajatuksilla ja kokemuksilla voi olla iso merkitys esimerkiksi sellaiselle nuorelle, joka on vasta esim. vammautumisen tai sairastumisen jälkeen ihan oman toipumispolkunsa alussa. Saat itse määritellä miten ja kuinka paljon haluat arjestasi jakaa.
Sivuston nuoret ovat TATUn vapaaehtoisia, joten saat perehdytyksen ja TATUn työntekijöiden tuen, osallistut omien voimavarojesi mukaan ja pääset kerran vuodessa virkistäytymään muiden vapaaehtoisten kanssa!
Nuoret päivittävät sivustoa vuoroviikoin, joten vähän väliä ei tarvitse olla julkaisemassa. Yhteisessä WhatsApp -ryhmässä voi kysyä toisilta nuorilta tai TATUn työntekijöiltä, jos vaikka haluaa vaihtaa viikkoa tai tarvitsee ideoita.
Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan instatiimiin ja haluat asiasta lisätietoja tai et pääse 4.10. paikalle, ota yhteyttä eija.saario@tatury.fi / p. 0451187600
Ilmoittaudu Eijalle 2.10.2023 mennessä, jos haluat tulla mukaan!