#aivovammaviikko #NäkymätönNäkyväksi @taturyOfficial @tatury_Official

Aivovammaviikko on Aivovammaliitto ry:n järjestämä valtakunnallinen teemaviikko ja TATU ry on yhteistyössä mukana Aivovammaviikossa. Aivovammaviikon tarkoitus on lisätä tietoutta aivovammoista, tehdä aivovammatyötä näkyväksi sekä kumota väärää tietoa ja hälventää epäluuloja. Vaikka tietous on lisääntynyt, törmäämme edelleen liian usein tilanteisiin, joissa aivovamma-sanaa käytetään haukkumanimenä.

Kampanjanjointiin voivat osallistua niin aivovamman saaneet henkilöt kuin heidän läheiset ja ystävänsäkin.

Kolme erilaista vaihtoehtoa osallistua Aivovammaviikon kampanjaan:

1. Ota kuva sinusta, kädessä A4 kokoinen valkoinen paperi, johon olet kirjoittanut asiaa aivovammasta. Mitä suuren yleisön tulisi tietää aivovammoista ja niiden kanssa elämisestä? Tai mitä väärinkäsityksiä haluat oikaista? Mukana voi olla huumoriakin.

Lähetä kuva info(at)tatury.fi ja me lisäämme siihen kehykset ja Aivovammaviikon hashtag-tunnisteet ja julkaisemme sen TATUn somekanavissa.

Nainen, jolla kädessä valkoinen paperi, jossa lukee Aivovammainen ei ole haukkumasana. Kuvassa kehykset, jossa Aivovammaviikon aihetunnisteet ja TATU ry:n Leija-logo.
Nainen ja kädessä A4 valkoinen paperi, jossa lukee Aivovammainen ei ole haukkumasana.

2. Tee video, jossa kerrot kolme tyypillisintä aivovamman jälkioiretta sinulla tai läheiselläsi. Voit julkaista videon omissa somekanavissa ja tägätä @taturyOfficial @tatury_Official. Käytä myös Aivovammaviikon hashtageja #aivovammaviikko #NäkymätönNäkyväksi.

Tässä esimerkki tällaisesta videosta😊.

3. Aivovammasta johtuvaa väsyvyyttä on vaikea kuvata ja ymmärtää. Lusikkateorian avulla se voi onnistua, kokeile. Lusikkateoria (Christine Miserandino) kuvaa elämää pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa. Lusikat kuvaavat energiaa, joka sinulla on käytettävissä yhden päivän aikana.

Lataa tästä tiedosto, johon voit merkata mihin sinun lusikkasi tänään riittävät.

Jaa kuva ja Aivovammaviikon hashtagit #aivovammaviikko #NäkymätönNäkyväksi. Tägää myös @taturyOfficial @tatury_Official. Voit kertoa sinun kokemuksiasi väsyvyydestä postauksessa.

Julistekuva Christine Miserandinon Lusikkateoriasta. Word-tiedosto kuvasta luettavissa sivun lopussa.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja