Yhdenvertaisuutta toimintavälineilllä-aamukahvit kuopiolaisille 30.9.2021 (Teams)

Tule mukaan 30.9.2021 kello 8.30 – 9.30 yhteiselle aamukahville, jossa jutellaan kaikkien kuntalaisten mahdollisuuksista osallistua. Miten sinä voit lisätä mahdollisuuksia osallistua kotikunnassasi?

Jotkut ihmiset tarvitsevat tukea ollakseen yhdenvertaisia kuntalaisia. Erilaiset apu- ja toimintavälineet ovat yksi tapa tukea heitä ja ne mahdollistavat muun muassa osallistumisen koulun, liikunta- tai nuorisotoimen sekä seurojen ja yhdistysten järjestämään toimintaan, jossa liikutaan metsässä, lumella tai vaikka pyöräillään. Osassa Suomen kunnissa on yhteisiä välineitä, joita kuntalaiset voivat lainata. Ne lisäävät merkittävästi ihmisten yhdenvertaisuutta. Kunta voi edistää kaikkien kuntalaisten osallistumista tarjoamalla mahdollisuuden välineiden lainaamiseen koulutoimen, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen, seurojen, yhdistysten ja yksittäisten kuntalaisten käyttöön. Kunnan omat välineet lisäävät kuntalaisten oikeuksien toteutumista ja osallistumisen mahdollisuuksia. Hankintojen tekeminen yhteishankintana on hyvä ja taloudellinen vaihtoehto.

Yhdenvertaisuutta toimintavälineillä -aamukahvit on tilaisuus keskustella ja ideoida ratkaisuja yhdessä kuntalaisten kanssa. Mukaan ovat tervetulleita niin välineiden käyttäjät, kuntien päättäjät, poliittiset vaikuttajat, viranhaltijat, järjestöjen ja yhdistysten edustajat, koulu-, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen edustajat kuin kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet.

Tule kuuntelemaan lyhyt alustus aiheesta ja juttelemaan siitä, mitä sinä voit tehdä kuntasi osallistumismahdollisuuksien lisäämiseksi. Tilaisuus järjestetään verkossa Teams-alustalla.

Alustajina toimivat Tanja Tauria ja Johanna Sakko Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnasta.

Aamukahvit järjestävät: Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta ja TATU:n Vauhti!-hanke. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan

Voit ilmoittautua Aamukahville täältä:

https://link.webropolsurveys.com/S/A3BDB97D85077303

Lisätietoja Aamukahveista:

Johanna Sakko, puhelin 040 1801 883, sähköposti johanna.sakko@tukiliitto.fi

Kuvassa mainos aamukahveista.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja