Toiminta

Harrastusryhmät

Harrastusryhmät on tarkoitettu yli diagnoosirajojen lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat tukea harrastamiseen. Ryhmissä on käytössä on esimerkiksi vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä. Ryhmissä on useita ohjaajia, jotta harrastaminen olisi mahdollista jokaiselle. Tapaamisiin voi saapua oman tukihenkilön tai avustajan kanssa. Myös ryhmän ohjaajat voivat auttaa, joten oma avustaja ei ole välttämätön. Tervetuloa ryhmiimme!

Lasten Vauhti! -ryhmät

Lasten ryhmät kokoontuvat viikoittain esimerkiksi Perheentaloilla tai kouluilla. Pääpaino on mukavassa ja iloisessa tekemisessä, sosiaalisten taitojen harjoittelussa ja oman mielipiteen ilmaisun harjoittamisessa. Toiminta suunnitellaan yhdessä lasten kanssa. Ryhmiin kutsutaan toisinaan myös muu perhe mukaan.

Nuorten Vauhti! -ryhmät

Nuorten ryhmät kokoontuvat viikoittain esimerkiksi nuorisotiloilla tai muussa nuorten toivomassa ympäristössä. Ryhmissä kokeillaan monipuolisesti nuorten toivomia harrastustoimintoja ja voidaan vierailla esimerkiksi paikallisissa harrastusseuroissa.

Perheilyt

Perheilyt ovat alle kouluikäisten erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille suunnattuja tapaamisia ja tapahtumia. Myös muut läheiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Perheilyt kokoontuvat kerran kuukaudessa Perheentalolla tai muussa ympäristössä perheitä kiinnostavien erilaisten vapaa-ajan touhujen parissa.

Perheilyjen myötä on mahdollisuus tutustua toisiin perheisiin ja siten vahvistaa omaa sosiaalista verkostoa. Asioita tehdään yhdessä ilon kautta!

Kaipaako perheesi vertaisuutta muista perheistä? Haluaisitteko lisää vinkkejä yhdessä tekemiseen? Tervetuloa mukaan Perheilyihin!

Lisätietoja Vauhdin ryhmätoiminnoista voit kysyä koordinaattoreilta:
Julia Lyytinen p. 044 9012 557 / julia.lyytinen@tatury.fi
Petri Partanen p. 044 9012 558 / petri.partanen@tatury.fi