Katriina Lahti

TATU ry:n puheenjohtaja

Olen ollut TATU ry:n  –  Tatun puheenjohtaja vuodesta 2012.

Olen ollut mukana Tatun elämässä aivan alkutaipaleelta asti. Tai oikeammin jo sitä ennenkin.  Vuosina 1999 – 2001 toteutui Suomen Liikennevalistus ry:n Kolmella Sydämellä -projekti ja kuuluin projektin ohjausryhmään. Kun hanke päättyi, syntyi meidän Tatu (24.10.2001) ja jatkoi hankkeessa alkanutta toimintaa ainutkertaisella, omaleimaisella ja tatumaisella työotteella. Olen saanut seurata melko läheltä ja eri yhteistyökuvioiden kautta Tatun kasvamisesta pikkutaaperosta murrosikäiseksi, välillä rajojaan ja polkuaan etsiväksi ja löytäväksi nuoreksi. Nyt Tatu on nuori aikuinen ja elämän suunta on selvä. Erityisen onnellinen olen siitä, että olen saanut kulkea hänen rinnallaan nämä viimeiset kymmenen vuotta. Tatusta on kasvanut ja vahvistunut viisas, vahva toimija ja osaaja, jonka merkitys suomalaisessa terveydenhuollossa on kiistaton.

Erityisen vaikuttunut olen siitä, miten hyvin Tatun arvot näkyvät Tatun arkipäivässä olipa kyse hallinnosta, verkostotoiminnassa tai asiakastyöstä. Työ tehdään suurella sydämellä.  Kohtaamisissa välittyy aito läsnäolo ja lämpö. Tatun toimintaan voi tulla juuri sellaisena kuin on ja jokaisen tarpeet, edellytykset ja mahdollisuudet otetaan huomioon. Vahvuudet tunnistetaan ja niihin luotetaan. Toiminnassa ovat tasa-arvoisesti mukana lapset, nuoret ja läheiset. Tatu kulkee rinnalla ja luottaa siihen, että elämä kantaa.  

Tatun arvot ovat myös oman elämäni ohjureina. Mottoni on yksinkertaisesti: ”Se on niin kuin sen ottaa”.  On totta, että elämää ei voi itse hallita eikä kaikkea, mitä kohtaa voi itse päättää. Asenteen ja sisäisen puheen voi jokainen kuitenkin aina valita. Voin itse päättää, miten asioihin suhtaudun ja miten annan asioiden vaikuttaa ajatteluuni ja toimintaani.  Mitä vanhemmaksi tulee ja mitä pitempään elämäntiellä maustuu, sitä tärkeämmäksi, merkityksellisemmäksi ja iloa tuottavaksi muodostuvat asiat, joilla voi tehdä toiselle hyvää ja joilla voi auttaa toista saavuttamaan omat haaveensa.  Ja vielä sekin vielä, että 1 + 2 on aina enemmän kuin kolme. Yhdessä olemme moninkertaisesti enemmän. Siitä olen onnellinen, että nämäkin minulle tärkeät asiat näkyvät vahvasti myös Tatun työssä ja toiminnassa.  

Toiminnanjohtaja Kirsi kysyi, mikä on minun erityisvahvuuteni. Tämä on helppo! Tietenkin lastenlasteni kanssa mummoilu ja heidän holtiton hemmottelu.  On yleisesti tiedossa, että lapset eivät voi itseään piloille hemmotella – siihen tarvitaan mummo! 

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja