”Lapsen aivovammaopas – Tietoa arkeen lapsen kotiutuessa sairaalasta” syntyi yhteistyössä TATU ry:n, JAMK:n toimintaterapeutti opiskelija Rea Röngän sekä OYS:n Lastenneurologian yksiköstä neuropsykologi Merja Nikulan ja kuntoutusohjaaja Minna Karjalaisen kanssa. Lisäksi oppaan sisällön konsulttina oli neuropsykologi Mari Saarinen.

Tähän oppaaseen on koottu tietoa aivovammasta ja sen vaikutuksista lapsen tai nuoren ja hänen läheistensä elämään. Tavoitteena on tarjota tukea tilanteeseen, jossa aivovamman saanut lapsi tai nuori on kotiutumassa sairaalasta akuuttihoidon jälkeen.

Aivovammasta puhuttaessa tarkoitetaan tässä ensisijaisesti äkillisesti syntyneitä tapaturmaisia aivovammoja, jotka on alkuvaiheessa luokiteltu keskivaikeiksi tai vaikeiksi. Oppaasta voi kuitenkin olla hyötyä myös muilla tavoin syntyneiden äkillisten aivovaurioiden, esimerkiksi aivokasvainleikkauksen tai aivoverenvuodon jälkeen.

Lataa opas alla olevasta linkistä. Kerro muille oppaasta ja jaa linkkiä. Otamme mielellämme vastaan palautetta oppaasta info(at)tatury.fi tai 044 711 7107 / Marjo.


Tulostusohje: Tulosta opas kaksipuolisena, käännä lyhyen reunan ympäri ja saat taiteltua oppaan sivut oikeassa järjestyksessä.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja